Ana içeriğe atla

AFAD Başkanlığı bünyesinde üniversitelerin Afet ile ilgili Araştırma Merkezlerinin katılımıyla kurulan Afet ve Acil Durum Merkezleri Platformunun (AYMEP) 4. Değerlendirme Toplantısı SUBÜ-DAMER’in de katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nde 22-23 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ülke genelinde Afet ile ilgili farklı alanlarda çalışmalar yürüten 34 Araştırma ve Uygulama Merkezi platformun üyesi olup, bu toplantıya 27 üniversiteden 34 bilim insanı katılım sağlamıştır.

Toplantının ilk gününde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun Başkanlığında, AFAD Başkanı Sayın Yunus SEZER ve diğer paydaşların katılımıyla geniş bir değerlendirme ve fikir alışverişi yapıldı. Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Osman KIRTEL tarafından ilimizde Sakarya Büyükşehir Belediyemizin koordinatörlüğünde yürütülen ve bilimsel açıdan da Üniversite olarak destek verdiğimiz bina envanterinin çıkarılması projesi hakkında bir bilgilendirme yapılıp ilave ihtiyaçlar konusunda Sayın Bakanın da desteği alındı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener tarafından Enstitü çalışmaları ve sorumluluk alanları hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı.

Toplantının ikinci gününde ise AYMEP bünyesinde hali hazırda kurulmuş olan alt komisyonlar ile ilgili bilgilendirmeler yapılmış olup ileriye dönük olarak çalışma takvimi ve içerik hakkında da paylaşımlarda bulunuldu. Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Osman KIRTEL de üyesi olduğu Bina Risk Değerlendirmesi alt komisyonunun amaç, hedef ve yakın gelecekteki çalışma takvimi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.