Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Giresun Üniversitesinden alanında uzman öğretim elemanları tarafından Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası etkilenen bölgelerde detaylı bir gözlem, inceleme ve durum tespiti yapılmıştır.

Deprem afetine yönelik yapılan incelemeler sonucunda ekte sunulan detaylı bir “Değerlendirme Raporu” hazırlanmış olup gelecekte olabilecek bu tür afetlerin önlenmesine yönelik katkı sunacağı ve alana fayda sağlayacağı tarafımızca düşünülmektedir.

Hazırlanan değerlendirme raporu, on iki bölümden oluşmaktadır. Deprem sonucu oluşan yıkımın boyutları, sebep-sonuçları ve alınması gereken tedbirler gibi konuları içeren raporda öne çıkan başlıklar;

Bölgenin Depremselliği

Deprem Yer Hareketi Kayıtlarının Değerlendirilmesi

Zeminde Gözlemlenen Hasarlar

Betonarme Binalarda Gözlemlenen Hasarlar

Yığma Binalarda Gözlemlenen Hasarlar

Sanayi Yapılarında Gözlemlenen Hasarlar

Tünel Ve Köprülerde Gözlemlenen Hasarlar

Tarihi Eserlerde Gözlemlenen Hasarlar

Cami Ve Minarelerde Gözlemlenen Hasarlar

Ekonomik Etki

olarak sıralanmaktadır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAMER) olarak, deprem afetinin azaltılmasına yönelik olarak toplumsal katkı sunmaya ve akademik ve bilimsel çalışmalara devam etmekteyiz.

Raporu okumak için tıklayınız.